blcn beroepsvereniging

De BLCN is de beroepsvereniging voor leefstijlcoaches in Nederland. Deze vereniging bestaat uit leefstijlcoaches die op hbo-niveau geschoold zijn. Deze coaches zijn breed geschoold in leefstijlgedragingen zoals voeding, bewegen, slaap en ontspanning. Daarnaast zijn deze coaches intensief geschoold in gedragsverandering, wat minstens zo belangrijk is. 

Leefstijl is precies wat het zegt: een stijl van leven. Een stijl van leven die gekenmerkt wordt door gedragingen die vaak al jarenlang bestaan, en die niet zomaar even wordt veranderd. 

BLCN geaccrediteerde leefstijlcoaches hebben verstand van leefstijl én coaching. Dat betekent dat een BLCN leefstijlcoach altijd vanuit het doel van de cliënt/deelnemer werkt en alle relevante leefstijlthema’s betrekt in de begeleiding. Denk daarbij aan voeding, bewegen, slaap en ontspanning, maar ook bijvoorbeeld je dagindeling, of je bewuster zijn van de signalen van je lichaam. En ook het hebben van doelen in je leven; waar sta je ’s morgens voor op, wat geeft je energie? Net wat er nodig is om gezonde keuzes te maken in het dagelijks leven, die bij je passen en daarom vol te houden zijn. Wil je meer lezen over de BLCN, klik dan hier